“People are capable at any time in their lives of doing what they dream of”- Paulo Coelho

Terwijl ik een blog wil gaan typen, bedenk ik me dat ik minder heb gesport dan ik eigenlijk zou willen. Aan de andere kant, kan ik niet rechtop zitten van de spierpijn in mijn buik, heb ik me ingeschreven voor de nieuwe serie trails, heb ik mijn tijd op de 5km (van na de zwangerschappen) weer iets aangescherpt en hebben we met collega’s op het werk Zumba gedaan. Daarnaast ben ik druk bezig om mezelf op andere gebieden te ontwikkelen, wat mij gaat laten groeien bij het uitvoeren van mijn taken bij Running Miracle. En als ik dat dan weer typ, realiseer ik me dat ik niet stil heb gezeten.

In een paar weken tijd hebben we het weten rond te krijgen om op maandag na werktijd met een groep collega’s Zumba te doen. Afgelopen week was de eerste keer. Het was een groot succes!! Er werd enthousiast mee gedaan en iedereen genoot er van. Waarschijnlijk is de groep morgen al iets groter.

Dinsdag volgde ik de online lessen Strong en Chilly Billy. Ik ben echt fan! Gaandeweg de Strong gaat de hartslag flink omhoog en bij de Chilly Billy staan mijn benen doorlopend in brand. Wat een heerlijk voldaan gevoel naderhand.

De lessen van woensdag, donderdag en vrijdag gingen door omstandigheden (grotendeels) niet door. Als ik iets lastig vind, is het schakelen. Maar goed, het gaf me wel tijd, ruimte en energie voor andere dingen. Het woord verveling komt in mijn woordenboek niet voor ;-).

Donderdagochtend was er een gaatje voor een korte looptraining. Ik besloot om 5km volle bak te gaan. Het was vooral zwaar om mezelf goed op te peppen. De eerste kilometer iets met de rem erop. Dit moest ook dienen als warming-up (ja, ik weet het, niet heel verstandig). De tweede kilometer ging te hard. Bij kilometer drie iets gas terug, maar wat voelde het zwaar. Na de vierde kilometer besloot ik een paar passen te wandelen, om mijn ademhaling en hartslag weer iets onder controle te krijgen. De vijfde ging daardoor wel weer zoals ik hoopte. En ik liep de tijd die ik wilde. Maar om eerlijk te zijn baalde ik van de hele training! Ik had het toch gewoon helemaal in 1 pittig tempo door moeten kunnen lopen. Ik had mezelf ook wat strenger toe kunnen spreken. Het zette me aan tot nadenken. Ik wil wel graag weer wat fanatieker lopen, iets meer op snelheid en wat langere afstanden. En het mezelf vooral niet te makkelijk maken. Daar is ook de andere kant, dat mijn weken vol zitten en mijn energie ook echt wel grenzen heeft. Na wikken en wegen koos ik er toch voor om me in te schrijven voor de nieuwe serie trails, wederom de afstand rond 25 km. Graag had ik dit weekend een lange duurloop willen doen, toch koos ik er voor om dit maar even te laten en eens een keer verstandig te zijn. Ik slaap slecht en ben steeds moe, ik voel dat mijn lijf moeite moet doen om goed te herstellen. Dan weet ik anderen te vertellen dat luisteren naar je lichaam het allerbelangrijkste is, tja, dan moet ik zelf ook wel. Ik heb straks vier weken vakantie, hoop dan een lange duurloop te kunnen doen en twee trails en wellicht in de weken daarna nog ergens een keer 1. En als dat niet lukt, dan is dat zo.

Vandaag dus uitgerust naar de bootcamp. En ook daar ben ik helemaal fan van! Het was weer heel fijn! Warmlopen in een pittig tempo en daarna een pittig parcours, steeds een buikspieroefening afgewisseld met 100x touwtje springen. Zo zuur dat ik het dan door het touwtje springen net verlies. Ik vond de buikspieroefeningen op het moment zelf niet zwaar, daar denk ik nu inmiddels wel anders over. Ik weet niet meer hoe ik moet zitten. We deden de hoge plank op het nummer firework. Elke keer als het woord firework voorbij kwam moesten we 2 burpees doen, “dat is de aangename afleiding van de plank”, werd erbij gezegd. Zelden heb ik me zo verheugd op burpees. We waren al snel klaar met alles, waardoor we allerlei verschillende oefeningen gingen doen. En daar kwam ook de pullup met elastieken bij. Perfect voor de Mudmasters. Heel gaaf om echt een keer boven die buis uit te kunnen komen, maar nog steeds ontzettend zwaar. Het was weer een heerlijke training, waar ik vandaag en morgen nog wel even aan terugdenk ;-).

Ik volg momenteel de online cursus timemanagement bij Fia Fia Factory. Stiekem dacht ik alles wel te weten en het eigenlijk niet nodig te hebben. Nu, vijf opdrachten verder, denk ik er toch anders over. Het zet me goed aan het nadenken over tijdsindeling, eigenschappen en over wat ik wil en belangrijk vind. Soms best confronterend, maar dat mag ook, ik wil graag vooruit.

Voor Running Miracle had ik nog een paar dingen die ik in orde wilde maken. En verder lopen de extra dingen voor nu wel. Ik richt me op de mensen die mijn hulp kunnen gebruiken en ik ga verder met het stuk zichtbaarheid. Deze week twee filmpjes gemaakt en om heel eerlijk te zijn is dit nu vooral voor mezelf om te oefenen. Vaak doen, kritisch zijn op mezelf, dat is wat ik nu belangrijk vind. Vrijdagavond onverwacht een gat, ik besloot te beginnen aan een luisterboek van Michael Pilarczyk; master your mindset. Het was allemaal zo ontzettend raak, veel stof tot nadenken. Vooral over het stuk manifesteren. Ik moest mijn enthousiasme even delen, natuurlijk wist zij dit allemaal al lang. En kreeg ik nog net niet de opmerking: “ik zei het toch” -;). Zij deelde informatie over schaduwkanten met mij, waar ik me vanmiddag in heb verdiept. En ook dit was mega interessant. Door hier bewust mee bezig te gaan, kan ik zeker groeien in mijn positie bij Running Miracle. En ook op mijn werk trouwens.

Gisteren nam ik deel aan een groepshealing, de derde keer. De andere keren bracht het me vooral terug naar mezelf, gaf het me rust. Naast het vele sporten, druk zijn met werk, Running Miracle en mijn gezin met 4 kleine kinderen, is dat erg welkom. En inmiddels heb ik ook geleerd dat te waarderen, net zoals het mediteren. Gisteren daarentegen begon ik er voor mijn gevoel ontspannen aan, na een speeltuinbezoek ’s middags, was ik al zen. De healing voelde chaotisch, ik was onrustig en ook na die tijd bleef dat gevoel hangen. Vannacht veel wakker geweest.

Morgenavond staat er vanuit het gezond en fit traject waar ik aan mee heb gedaan nog een Zoom over voeding gepland. Ik ben erg benieuwd. Ik heb veel vragen.

Voor nu ga ik een heerlijke rustige avond tegemoet, iets met timemanagement. Eerst snel alle moet klusjes afmaken en dan vanavond in alle rust nadenken over al het nieuws dat ik deze week heb geleerd en heb ervaren. En over hoe ik dit in kan gaan zetten bij Running Miracle.

Lieve groet, Cobie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *