“Dream of success and work hard for it”

Pfff ik ben zo ontzettend Moe! En wat kan ik dan beter doen dan me op een nieuwe blog storten.. Vandaag de derde trail gelopen. Vorige week woensdag liep ik de tweede, en ja, nog met de spierpijn van de bootcamp. Toch lukte het goed, genoot ik ervan en kwam ik tevreden over de finish. Dat maakte dat ik vandaag wat ambitieuzer werd. Ik stelde mezelf een doel; 3uur moest het worden. Ik wilde eigenlijk wel weer eens ergens moeite voor doen en met al die duur in de benen, was dit een mooie kans. Nou ja, om een lang verhaal kort te maken; ik heb het doel bij lange na niet gehaald. Het terrein was pittiger dan ik dacht, stelde het doel 10 minuten bij. Ik kwam toch duur te kort, dan nog maar 5 minuten erbij. Dat klopte voor de 25 kilometer. Alleen ging het navigeren natuurlijk in de laatste kilometer nog mis. Ik baande me een weg door een twee meter brede brandnetelhaag die boven me uitstak en besloot dwars door de bramenstruiken te gaan. Na 3.26 uur en 26km bereikte ik de finish. En eigenlijk was ik wel tevreden. Het resulteerde er wel in dat ik nu volledig uitgeput ben, zo moe en belabberd heb ik me lang niet gevoeld. Het was al ambitieus om twee weken achter elkaar een trail te lopen. Maar het eerste stuk vandaag heeft gezorgd voor mijn gevoel nu. De eerste kilometers gingen hard en toen ik merkte dat ik het niet ging halen, gaf ik gas bij. Wel heerlijk om er echt weer een keer voor te zijn gegaan. En dat maakt me gretig. Ik heb nog wat doelen voor dit jaar en ik denk dat ik daar de komende tijd ook serieus aan ga werken. Als eerste de 8km bij de singelloop. Als dat niet doorgaat, wordt het de herfstloop en anders loop ik hem zelf. Mijn tijd van vorig jaar was 44min, stiekem hoop ik daar dit jaar 42 van te maken en liever nog iets verder richting de 40. Mijn andere doel is, denk ik een stuk gewaagder; de halve onder de 2uur. Voor beide komt het nu neer op snelheidstrainingen. Ik heb inmiddels heel wat kilometers in de benen, ga met de trainingen die ik ga geven ook wat kilometers meepikken. En het wordt tijd dat ik mijn eigen looptrainingen serieus ga inplannen. Elke week een snelheidstraining en om de week een lange duurloop. En ieder gaatje dat ontstaat, gebruiken voor een looptraining. Daarnaast wil ik graag de krachttraining die ik doe of wil gaan doen, in het teken stellen van mijn loopdoelen. Zodat ik het maximale eruit kan halen. Goed nadenken over welke oefeningen ik tijdens mijn ochtend workout het beste kan doen en daarnaast proberen een keer extra krachtoefeningen te doen. Ook hoop ik straks mogelijkheid te vinden om 1 keer in de week te zwemmen en anders vanaf het moment dat mijn jongste naar school gaat. Plannen genoeg in ieder geval!

En dan het mentale stuk; ik weet dat dit net zo belangrijk is als het fysieke. De komende tijd ga ik mezelf overtuigen van mijn kunnen. Ik ga het voor me zien dat ik keihard loop. Ik ga het voelen met elke vezel in mijn lijf. Bedenken hoe het voelt als het zwaar wordt en hoe ik hier doorheen ga. Ook dat ga ik indenken en voorvoelen. En de euforie bij de finish, hoe blij ik zal zijn, hoe het voelt als ik zo diep ben gegaan. Ik ga me alles tot in detail voorstellen. En dan als het moment daar is, dan ga ik gewoon dat doen wat ik in gedachten al gedaan heb. Ik weet dan wat ik moet doen, hoe het voelt en hoe het zal zijn. En ik ben dan overtuigd dat ik het kan.

In de vakantie heb ik ook veel kunnen doen voor Running Miracle, sommige dagen voelde het als een heuse baan. Ik heb mensen kunnen begeleiden. Ik heb flink kunnen spammen op social media. Afbeeldingen gemaakt. Ik ben bezig met schema’s. Ik ben naar Oldenzaal gegaan, daar rond gelopen en nieuwe trainingen bedacht. En ik heb flink wat nieuwe ideeën om mee aan de slag te gaan. De eerste is al in uitvoering; met een groepje trainen voor de herfstloop. Zondag de eerste training en dan vanaf eind augustus iedere vrijdagavond. Ik kreeg een tip van iemand over hoe ik wellicht nieuwe mensen kan bereiken. Hier raakte ik over in gesprek met mijn man en samen kwamen we op meer ideeën. Ik wil het nog iets verder uitdenken. En dan wordt het tijd om uit mijn comfortzone te gaan en de verschillende mensen/instanties die we bedacht hebben, actief te gaan benaderen. Daarnaast merk ik dat ik erg enthousiast wordt van de trainingen die ik geef aan een bedrijf. Hier wil ik me dan ook meer op gaan richten, bedrijfstrainingen geven of trainingen geven aan een groep. Mijn man noemde nog een runningclinic, bijvoorbeeld tijdens een teamdag, ook hier wil ik verder over na gaan denken. En gisteren tijdens het uitdenken van de training, terwijl ik door het bos liep, moest ik denken aan trailrunnen. Daar ligt mijn hart, ik heb daar inmiddels de nodige ervaring in, dus waarom zal ik dat niet gaan overbrengen naar anderen. Genoeg ideeën dus om de komende tijd mee aan de slag te gaan.

Regelmatig baal ik dat de dagen niet langer zijn, dat er niet meer uren in een dag zitten. Er is altijd zo veel wat ik wil doen. Maar niet vandaag!! Vandaag is de dag lang genoeg geweest. Ik geef me over aan mijn gevoel, dan krijg ik morgen vast weer heel veel gedaan!!

Lieve groet, Cobie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *